ΚΕΕΛΠΝΟ: Γενικές κατηγορίες του ιστοτόπου μας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Γενικές κατηγορίες του ιστοτόπου μας

Νοσήματα / Θέματα Υγείας

Πληροφορίες σχετικά με διάφορα νοσήματα και άλλα ζητήματα υγείας

Γρίπη, HIV/AIDS, Ηπατίτιδες, Καρκίνος, Φυματίωση…

Η ενότητα περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με νοσήματα και θέματα υγείας που αφορούν το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Εκεί μπορείτε να βρείτε την αναλυτική περίληψη των συμπτωμάτων, των τρόπων μετάδοσης και των μεθόδων πρόληψης που σχετίζεται με κάθε νόσο. Επιπρόσθετα θα ανακαλύψετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις σύγχρονες προσεγγίσεις και τις εξελίξεις στη θεραπεία και περίθαλψη.

 

Παροχή ιατρικής βοήθειας στα ταξίδια

Συμβουλές και οδηγίες για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης στα ταξίδια

Εμβόλια, μέτρα πρόληψης, προορισμοί…

Η ενότητα περιέχει πληροφορίες και ολοκληρωμένη καθοδήγηση για ταξιδιώτες που επισκέπτονται απομακρους προορισμούς του κοσμου, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα εμβόλια που απαιτεί κάθε χώρα, καθώς και συμβουλές για την πρόληψη κοινών ταξιδιωτικών ασθενειών. Επίσης εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε οδηγίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στο εξωτερικό και συστάσεις σχετικά με τα απαραίτητα φάρμακα που αξίζει να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν επίσης να βρουν πληροφορίες σχετικά με τις υγειονομικές υπηρεσίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

 

Διαχείριση Εκτάκτων Περιστατικών

Αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που αφορούν τα θέματα δημόσιας υγείας

Δημόσιας Υγείας / Κ.ΕΠΙΧ. Λειτουργία 24 ώρες / 7 ημέρες…

Το τμήμα Διαχείρισης Περιστατικών παρέχει υπηρεσίες άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν ζητήματα δημόσιας υγείας. Είναι διαθέσιμο 24/7, εξασφαλίζοντας την άμεση αντιμετώπιση ανεξαρτήτως του βαθμού κρίσης. Το Κέντρο Επιχειρήσεων (Κ.ΕΠΙΧ.) συντονίζει τη λειτουργία των υγειονομικών φορέων, εξασφαλίζοντας άμεση καθοδήγηση και ενημέρωση του κοινού κατά τη διάρκεια των επιδημιών ή άλλων καταστάσεων απρόβλεπτου χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει και ετοιμάζει τα ενδεχόμενα μέτρα αντιμετώπισης περιπτώσεων που απειλούν τη δημόσια υγεία.

 

Δίκτυο Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας

Πληροφορίες για τα εργαστήρια που υποστηρίζουν τη δημόσια υγεία

ΚΕΔΥ-ΠΕΔΥ, περιβαλλοντική υγιεινή

Το Δίκτυο Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας αποτελεί την υποδομή του συστήματος επιτήρησης και ελέγχου της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Εδώ συγκαταλέγονται το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΔΥ) και τα Περιφερειακά Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), τα οποία διεξάγουν εξειδικευμένες αναλύσεις για την ανίχνευση παθογόνων και περιβαλλοντικών κινδύνων. Τα εργαστήρια αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση επιδημιών και στον έλεγχο της ποιότητας του νερού, των τροφίμων και του αέρα. Μεταξύ άλλων, αυτά τα όργανα του κράτους αποσκοπούν στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων διάγνωσης ασθενών με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Υγειονομικός Χάρτης

Χαρτογράφηση των υγειονομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιδιωτικές κλινικές…

Ο Υγειονομικός Χάρτης παρέχει την ολοκληρωμένη επισκόπηση των υγειονομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρέχοντας πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και άλλων υγειονομικών μονάδων. Οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας των ανωτέρω οργανισμών, ωράριο λειτουργίες, διαθέσιμες ειδικότητες και υπηρεσίες που προσφέρει κάθε ιατρική μονάδα, κλινική ή νοσοκομείο. Ο χάρτης ενέχει πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα των κέντρων υγείας και τον μέσο χρόνο αναμονής, βοηθώντας τους πολίτες να εξοικονομήσουν τον χρόνο τους κατά την αναμονή τους για παροχή γιατρικής βοήθειας.

 

Δράσεις ΚΕΕΛΠΝΟ

Πρωτοβουλίες και εκστρατείες για την προστασία της δημόσιας υγείας

Παρεμβάσεις στην κοινότητα, σε μονάδες υγείας…

Το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) αναλαμβάνει ποικίλες δράσεις για την προστασία και τη στήριξη της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα υγείας, όπως θέματα της ανάγκης εμβολιασμού και πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων. Επιπλέον, το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνει προγράμματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας διεξάγοντας επιστημονικές έρευνες με αντικείμενο την παρακολούθηση εξέλιξης νοσημάτων. Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του κέντρου αποτελεί και η συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς με σκοπό την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων για τη δημόσια υγεία.

 

Δημοσιεύσεις / Ανακοινώσεις

Επιστημονικές και ενημερωτικές εκδόσεις για το κοινό

Επιστημονικά άρθρα, εκδόσεις…

Η ενότητα Δημοσιεύσεις/Ανακοινώσεις παρέχει δημόσια πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και ενημερωτικών εκδόσεων σχετικά με τα θέματα δημόσιας υγείας, όπως επιστημονικά άρθρα που δημοσιεύονται σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, καθώς και οι εκδόσεις ειδικά προσαρμοσμένες για το ευρύτερο κοινό. Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα της επιδημιολογίας και της πρόληψης ασθενειών. Επιπλέον, η ενότητα περιλαμβάνει ανακοινώσεις για επικείμενα συνέδρια, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με τα θέματα της δημόσιας υγείας.

 

Επιδημιολογικά / Στατιστικά Δεδομένα

Αναλυτικά και στατιστικά δεδομένα που σχετίζονται με τις τάσεις στην εξέλιξη νοσημάτων

Τακτικές εκθέσεις και στατιστικά στοιχεία…

Η ενότητα Επιδημιολογικά/Στατιστικά Δεδομένα δείχνει μία ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης με το επίπεδο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίπτωση και επιπολασμό νοσημάτων, τάσεις στην εξέλιξή τους με την πάροδο του χρόνου και ενδεχόμενες προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια, όπως και τις τακτικές εκθέσεις και αναφορές με ανάλυση των δεδομένων, που συνοδεύονται με σχετικούς πίνακες και διαγράμματα.

 

Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών

Πληροφορίες σχετικά με τη κατάσταση των περιπτώσεων καρκίνου…

Γνωριμία με το ΕΑΝ, εξουσιοδοτημένοι χρήστες / καταγραφείς

Το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών (ΕΑΝ) αποτελεί τη βάση δεδομένων που περιέχουν στατιστικά δεδομένα και παρακολούθηση των περιστατικών καρκίνου στην Ελλάδα. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την επίπτωση, τη θνησιμότητα και την επιβίωση σε διάφορους τύπους καρκίνου. Το σύστημα λειτουργεί με τη συνεργασία εξουσιοδοτημένων χρηστών.